Pagini

Brazii naturali versus brazii artificiali

De cativa ani, mai bine zis de cand mi-am cumparat brad artificial am avut parte de tot felul de dispute de sarbatori. Toata lumea, dar toata lumea se pare ca prefera brazii naturali datorita aspectului si al mirosului, si astfel ei critica existenta brazilor artificiali sustinand ca un plastic nu iti poate aduce aceeasi bucurie precum o fac brazii naturali. Si ma intreb de ce oare gandesc asa? 

Adica, de ce esti mai fericit ca impodobesti un brad taiat din padurile care abia mai exista, un brad pe care il tii in jur de o saptamana, iar apoi il arunci la gunoi pentru ca moare si ii cad toti spinii, de ce? Doar pentru ca e "natural"? Nu e putin cam egoist? In ce consta de fapt Spiritul Craciunului? In impodobirea unui brad natural sau in momentele frumoase pe care le petreci alaturi de cei dragi cand impodobesti un brad, fie el natural sau artificial?


Eu va spun sincer ca folosesc acelasi brad in fiecare an si nu-mi afecteaza cu nimic sarbatorile, eu sunt pentru brazi oricum ar fi ei, fara brad in casa parca nu e Craciun. 

Acum sa nu ma intelegeti gresit, am avut si eu brazi naturali si imi plac foarte mult, imi place ceea ce reprezinta, imi placeau si momentele in care mergeam la cumparaturi cu ai mei sa alegem bradutul, desi mai mereu trebuia sa luam un pin sau molid, erau mai ieftini si mai frumosi, bradul brad mi se parea cam uratel structurat (cel din poza e prea frumos spre deosebire de bradutii pe care i-am vazut eu), cateva crengi in varf si o gramada de crengi la baza, iar pe langa asta mai erau si rare, nu prea aveam cum sa-l impodobesc asa cum imi doream. Daaar bineinteles asta este doar parerea mea, poate altii vad altfel lucrurile (cu siguranta le vad altfel, ahahaha)

sursafoto: www.google.com



Adevarul este ca de fiecare data am avut un brad frumos, era facut cu atata dragoste si implicare si nu mai conta din ce este. Iar daca ar fi sa aleg din nou intre un brad natural si unul artificial, ei bine l-as alege tot pe cel artificial. 

Exista brazi artificiali lucrati atat de bine incat pot fi foarte usor confundati cu cei naturali, si pe langa asta mai au si cateva avantaje: nu se scutura, deci ii poti tine in casa chiar si o luna, pretul lor este cu mult mai mic fata de brazii naturali, reprezinta o investitie foarte buna pe termen lung (nu trebuie sa pui deoparte bani in fiecare an pentru brad), sunt disponibili in mai multe culori (cei albi is superbi!), iar daca totusi vrei sa simti miros de brad in perioada sarbatorilor, sunt mai mult ca sigura ca exista spray-uri cu aroma de brad sau chiar si lumanari si s-a rezolvat problema, so, stop the bullshit. Un brad artificial este tot un brad, pe deasupra arata si bine.

Asa ca... bucurati-va de sarbatori, lasati rautatea la o parte si doar bucurati-va! Aaa si nu mai criticati ca primariile ca v-au imfrumusetat orasul cu banii vostri, n-au facut-o doar pentru ei, ci si pentru voi, noi... pentu toti, deci enjoy! 

Just let me know: brazi naturali sau brazi artificiali, de ce una si de ce alta?

Craciun fericit alaturi de cei dragi! Sa va aduca Mosul numai fericire si tot ce va mai doriti voi! Ho ho ho!

29 de comentarii:

  1. De ani buni am brad artificial. Sunt perfect de acord cu tine. Cresc atat de greu si ii taiem atat de repede... Ma ingrozesc si ma intristeaza cand vad pietele pline de brazi taiati. In copilarie imi aduc aminte...ca ai mei luau brad natural, dar pe atunci nu gaseai oriunde brazi artificiali... Cei albi sunt preferatii mei, dar fiindca am unul verde, am trecut peste acest moft si ii admir prin magazine. :D Sarbatori fericite si tie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pe vremuri cu greu gaseai brazi artificiali, acum sunt la tot pasul, de diferite marimi si culori. Daca tot iti plac bradutii albi, ai putea sa cumperi beteala alba si zapada artificiala si o sa vezi ce fain arata, asta am facut eu anul asta si mi-a iesit un brad super elegant :D hihihi:D

      Multumesc mult! <3

      Ștergere
  2. Si eu sunt pro brad artificial. Nu vad rostul taierii unui pom din padure doar pentru distractia mea. Nici mirosul de brad nu-mi lipseste, m-am obisnuit asa. Si cu bradul artificial am macar un pom perfect in fiecare an, nu unul "ciufulit", caruia ii lipsesc nu stiu cate ramuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Total de acord. Sarbatori fericite, Lavinia Monica. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu aveam intotdeauna brazi naturali, dar anul acesta am luat unul artificial si sunt foarte multumit de el. Imi place ca este foarte usor de impodobit si mai ales, este foarte mobil. Daca nu imi place unde l-am pus, il iau si il mut, in schimb, cu brazii naturali intotdeauna aveam batai de cap. Erau destul de grei si nu incapeau pe usa.
    Acum nu stiu ce sa spun...atat timp cat am un brad, imi este indiferent daca este natural sau artificial.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer,eu am avut o singură dată brad natural,dar am renunțat la idee,deoarece e prea mult de curățat după el.Într-adevăr,atmosfera e alta datorită mirosului și a mărimii acestuia,dar,cum sunt o persoană igienică,îl prefer pe cel artificial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar exista si brazi artificiali destul de mari, asa ca... marimea nu e un criteriu care sa faca diferenta:D anyway, e bine ca ai ales ce e mai bun pentru tine:D

      Ștergere
  7. Craciun fericit tie si familie tale cu multa sanatate si bucurie in inimile voastre !

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu siguranta artificial. Având în vedere că sufăr de sindromul perfecțiune nu suport când văd un brad cu trei crengi, două globuri și o beteală.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. yea, asta e inca unul din motivele pt care si mie imi plac brazii artificiali.

      Ștergere
  9. Crăciun Ferict Monica alături de cei dragi!
    Sărbători fericite și La mulți ani,2014!
    Te pupic dulce!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarbatori fericite, cu sanatate si bucurii, cu masa înconjurata de cei
    dragi si încarcata cu bunatati! Sa o tineti in voie buna pana la
    revelion si sa pasiti în noul an cu încredere si bucurie! Fie ca Anul
    2014 sa fie mai bun si mai bogat în realizari! LA MULTI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  11. brad sa fie! :)
    sarbatori frumoase!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Locul bradului e în pădure! Crăciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Hello Girl!
    I'm here to wish you Love, Peace, Health, benãos of the
    God in his life and all his Family!

    Adriano.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)