Pagini

Cautari, decizii, opriri...

Se spune ca suntem intr-o cautare continua toata viata, uneori ce cautam nici noi nu stim, alteori avem impresia ca am gasit si ne oprim pentru moment, insa sunt si cazuri in care nu stim ce sa facem: sa ne oprim pe moment, pentru toata viata sau sa cautam ca pana acum?
Am citit odata in "Act like a lady, but think like a man" ca barbatii pana nu stiu cine sunt, cat castiga si ce fac nu se vor opri din cautat si ca femeile care le trec prin viata sau prin pat sunt acolo doar pentru o statie, pe biletele lor nu scrie destinatia, si totusi nu pot sa nu ma intreb: cum se face ca unii gasesc si fara sa caute? Sa fie oare cumva un fel de joc al vietii, o modalitate prin care ne ia peste picior ca de obicei sau pur si simplu se intampla? Si din cate am auzit se intampla cam des, majoritatea sunt de parere ca au gasit ceea ce isi doreau atunci cand s-au oprit din cautari, dar chiar asa sa fie? De unde stii cand te opresti cu adevarat?

Ce faci atunci cand stii ca ai gasit ceva bun, dar nu esti sigur daca este bun pentru tine? Cica toti oamenii au doua parti, una buna si una rea, eu prefer sa le asociez cu un dracusor si respectiv un ingeras, uneori cand gasesti ceva bun apar conflicte intre ei: dracusorul iti spune sa iti vezi de drum ca mai ai multe de vazut, iar ingerasul te indeamna sa te opresti, ei si pe cine asculti? Cine castiga? Cum poti sa iei decizia corecta?

Si oricum, de unde stim cand o decizie este corecta? Toate deciziile par bune in momentul in care sunt luate, dar apoi incepem sa avem anumite indoieli. Deci? Care este secretul vietii? E posibil oare sa te opresti din cautat si sa incepi sa gasesti?

sursafoto: www.google.ro

11 comentarii:

  1. Căutăm ceea ce fuge de noi și fugim de ceea ce ne caută.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu suntem niciodata multumiti, alergam mereu dupa ce nu putem avea si nu ne oprim sa ne bucuram de cea ce avem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca atunci cand gasesti chestia aceea pe care tot o cauti pur si simplu te simti implinit si satisfacut de ceea ce ai realizat. Poate trece o viata fara sa ai un anumit target,sa te bucuri de moment si atat,depinde de fiecare persoana. Cati oameni crezi ca filozofeaza pe acesta tema?! E un subiect pe cat de interesant,pe atat de greu de abordat. Poate totusi suntem prea mici un acest Univers sa ne punem astfel de intrebari,nu crezi?:P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mmmm, deci ar trebui sa nu mai filozofez si sa traiesc momentul pur si simplu? :)

      Ștergere
    2. nu sunt in masura sa devin personal cu tine si sa te sfatuiesc,dar nu ar fi o idee rea sa te bucuri pur si simplu de viata asa cum este ea. poate ca poti sa reflectezi la batranete asupra ce ai realizat si daca ai obtinut acel ceva pe care ti-l doreai. i don't know,it's hard stuff:D

      Ștergere
  4. După părerea mea, atunci când găseşti ce ai căutat, simţi asta şi te opreşti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand eram mica si ma gandeam sa fac cate o prostiuara, asteptam ca ingerasul si dracusorul sa-mi apara pe umeri :)) .
    Noi nu stim ce cautam, doar o facem.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)