Pagini

Nu ma insela tu, ca te insel eu!

Stiu ca din postarile mele reiese ca am ceva cu baietii, barbatii (ma roog), si ca intotdeauna le scot ca si victime pe fete, insa in lumea mea asa se intampla. Lumea mea e formata din fete de treaba care se implica atunci cand vine vorba de orice lucru, mai ales de oameni, si mai ales de relatii, insa de fiecare data ele sunt luate de fraiere, evident cu mine in frunte pentru ca trebuie sa ocupe cineva si acest loc... Si uite asa am gasit un nou subiect pe care sa-l dezbatem pe blog acilea la mine. 

Se pare ca de cand lumea, barbatilor le este permis sa poarte conversatii cu persoane de sex opus, Doamne si sa nu va ganditi la conversatii cu tenta sexuala, nu nu (perversi mici ce sunteti voi, hi hi), eu ma refer la discutii din alea inteligente, iar femeile sunt considerate super-mega-ultra geloase pe aceasta treaba si bineinteles ele la randul lor nu au voie sa vorbeasca, sa salute sau sa priveasca alti barbati, ca vaaaaaaaaaaaai, cum isi permit? Le-a dat lor cineva voie? Parasutele! Auzi aici, cum sa faca asa ceva, deci femeile sunt atat de proaste incat orice barbat le pot aburi, tocmai de aceea unii masculi le interzic total sa aiba de-a face cu alti indivizi,  ha! Femeile nu au personalitate, ele trebuie sa fie conduse, trebuie sa fie supuse, sa asculte de zeul lor (daca se poata sa faca si plecaciuni, da?)!

Mi s-a intamplat si mie sa folosesc si am inceput sa aud tot mai des replici de genu': "Aaa, prietenul meu e foarte gelos, nu ma lasa sa vorbesc cu alti baieti!", "Stai sa vad ce zice iubi... daca ma lasa sa ies...", "Sunt si baieti acolo? Ca daca da sa stii ca eu nu merg, poate ma vede cineva si zice iubi ca il insel...", s.a.m.d. si daca te regasesti printre ele abuzeaza te rog de butonul de like de sub postare, nu de alta dar vreau sa stiu cate fete trec prin asa ceva si cate imi vor lua sfaturile in considerare. Aaaa si ca sa nu fiu nesimpoarca, probabil ca mai sunt si fete geloase, implicit si baieti care se feresc sa aiba legaturi cu vreo fata din cauza nebunelor, si pe voi va invit sa apelati la butonul de like (e gratis sa stiti, iar pe langa asta ma face pe mine sa ma simt mai bine cand vad ca nu vorbesc pentru pereti, hi hi hi).

So, oameni buni, oameni buni si frumosi, si urati si cum mai sunteti voi, ascultati-ma bine: Nu aveti dreptul sa interziceti cuiva sa nu (mai) vorbeasca cu X si Y doar pentru simplu fapt ca mintea voastra si-a pierdut telescoapele si nu sunteti capabili sa vedeti lucrurile cum trebuie... Traim cu oamenii, trebuie sa ne purtam ca atare, sa vorbim, sa nu stiu, sa interactionam, cum vreti voi sa-i spuneti, asta nu inseamna ca totul se invarte in jurul patului. Ca sunteti voi ipocriti si va stiti pe voi ca le aveti cu datu' in stanga si in dreapta aia e altceva, dar sa nu credeti ca toata lumea e la fel, zau asa, mai is si oameni cu caracter, oameni care au tiglele pe casa si care sunt constienti ca cineva ii poate insela cu ei de mana...

Eh, dar gata nu va mai cert ca dupa va suparati pe mine, mai bine va sfatuiesc ce sa faceti ca sa scapati de prostiile astea care va afecteaza viata de cuplu si viata in general (sa nu va speriati ca nu ma apuc sa va insir acum subpuncte d-alea kilometrice, o sa fiu scurta si la obiect):
- Un strop de gelozie nu strica, insa cand vezi ca o iei pe aratura si ai impresia ca partenerul tau nu-ti mai inspira incredere si incepi sa-i interzici sa faca anumite chestii, ia doua scaune si o masa si va asezati fain frumos sa stati la taina, spune-i domne ce ai de spus si o sa vezi ce bine te simti dupa ce te-ai eliberat de tensiune;
E greu? Aaa? Nu e greu si sincer nu inteleg de ce isi complica oamenii viata cu tot felul de aiureli, arata frate ca ai coloana vertebrala si da afara toata frustrarea si nemutumirile, na bine, asta in cazul in care iti doresti sa mai ai ceva cu persoana care iti creeaza starile astea... ca altfel, next.

Stiu ca vi se pare ca vorbesc prostii, comunicare, bla bla bla, dar sa va intreb ceva: Oare nu lipsa comunicarii ne "strica" de cele mai multe ori? Bineinteles ca si lipsa asta de comunicare are anumite cauze, da' despre astea o sa va vorbesc in postarea urmatoare. Week-end fain sa aveti si nu uitati sa fiti mereu sinceri fata de voi, apoi fata de cei dragi.

"Iubirea nu are nimic de a face cu posesia... Sa crezi ca celalalt iti apartine e absurd si nu aduce decat suferinta ambelor parti."

14 comentarii:

  1. Gelozia in limitele normale mie mi se pare putin sweet, dar repet in limite normale, adica imi da impresia ca celuilalt chiar ii pasa de mine, dar daca se exagereaza si se ajunge la ce ai povestit tu...apoi aia nu se mai numeste gelozie ci autoinvinuire. Adica daca tu te gandesti ca cel de langa tine o sa te insele cu prima ocazie dupa mintea mea gandesti asa pentru ca sti ca asa faci tu....si te autoacuzi practic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei daaa, intotdeauna imi place sa-ti citesc articolele. Pline de umor si cu caracter moralizator. Slava Domnului ca nu am trecut niciodata prin asa ceva. Daca voi avea nevoie, sper sa nu, stiu la cine sa apelez pentru astfel de sfaturi. :))
    Increderea ramane ingredientul cheie intr-o relatie frumoasa. Putina gelozie e binevenita. Dar doar putina! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa nu treci, e chiar urat. Ajungi sa te intrebi ce e in neregula cu tine la un moment dat... Oamenii sunt ciudati, te manipuleaza in asa fel incat nu mai stii ce e bine si ce nu, mai bine te feresti de asa ceva, astia nu se schimba niciodata. :)

      Ștergere
  3. Cred că gelozia păstrată în limite normale e bună, chiar de dorit. Însă de aici și pînă a face pe detectivul sau pe șeful e cale lungă. Ei au voie la toate astea, dar fetele nu?
    Cred că o comunicare bună rezolvă aceste probleme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, da, ei au voie, fetele nu. Niciodata. :) Da, tine de comunicare, educatie, mai multe chestii.

      Ștergere
  4. Eu cred ca oamenii despre care vorbesti, cei care au ceva impotriva socializarii partenerului/ei sunt cretini. Iti recomand sa nu te raportezi la ei pentru ca nu reprezinta regula, ci exceptia.

    Relatia nu inseamna deconectarea de la realitate sau taierea oricaror legaturi cu persoanele de sex opus. Nu, sub nicio forma. Relatia vizeaza exclusiv sentimentele pe care le intretin doi oameni unul fata de celalalt. Ce se intampla cu ceilalti se numeste "cotidian" si nu ar trebui sa fie amestecat cu sentimentele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spune-le si lor asta. Imi place cum gandesti, din pacate nu toata lumea gandeste ca tine... :(

      Ștergere
  5. Pot doar sa spun ca oamenii care raman in astfel de relatii, isi fac foarte mult rau. E cumplit de frustrant sa ai alaturi un om frusatrant, gelos, care are permanent tendinta de a te controla. Unde nu e incredere, nu e nimic de facut. Eu sunt o persoana care comunica destul de mult. Acum, in relatia actuala, ma simt libera. El iese cu prietenele lui, si imi povesteste ce a facut, ce au vorbit, etc, eu ies cu prietenele/prietenii mei. La mine e mai greu ca nu prea gasesc timp. Dar ne e bine asa. Nu are rost sa ne interzicem lucruri, pentru ca am avea amandoi de suferit, pe parcursul relatiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat draga mea. Foarte frumoasa relatia ta, felicitari!:D

      Ștergere
  6. ai dreptate, unele persoane chiar exagereaza cu gelozia...putina e binevenita, dr sa nu treaca de anumite limite...in sensul ca "de ce i-ai spus salut lui aia/ala"

    RăspundețiȘtergere
  7. oooo, Doamne... Mre dreptate ai, Lavinia :)
    Lipsa comunicarii destabilizeaza relatia, dar comunicarea inseamna si adevar iar oamenii se tem de adevar. Lumea nu se incumeta sa spuna pe fata ce au de spus, dar tocmai asta ii afecteaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yep. Oamenii is falsi, au pretentia sa li se spuna adevarul, dar fug de el.

      Ștergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)