Pagini

Viva SMS, SCAM-ul anului 2013.

Pentru ca tot am vorbit despre reclame in articolul anterior si pentru ca am avut o discutie cu un prieten ieri seara pe tema asta si pe alte zeci de teme (evident) astazi el a simtit nevoia sa faca un articol in care sa-si spuna parerea despre reclamele care apar online, da' atat va spun, mai bine cititi articolul si va astept apoi cu pareri. 
Cred ca ne aducem aminte cu totii de finalul anilor 90' cand tot internetul era impanzit de tot felul bannere si ads'uri cu "esti vizitatorul 99999" sau "faci bani cu un singur click" si tot felul de reclame, prin care la prima vedere urma sa te imbogatesti din fata pc'ului ? Ei bine toate astea se definesc prin termenul SCAM, pe romaneste teapa pe net. 

Deci cum functioneaza? Tu la prima vedere dai click pe ceva, dar defapt fara sa stii ai dat click pe un link al unui comerciant, sau al unei persoane care doreste ceva reclama pe net. Deci undeva, o firma, sau cineva chiar vrea sa isi faca reclama, dar apar la mijloc niste baietasi, care sunt oarecum pusi sa se ocupe de partea de mai sus, numai ca sunt platiti pentru fiecare click dat de un vizitator nou, respectiv un nou IP, si fac tot posibilul sau creasca numarul de click'uri prin tot felul de imagini si ads'uri care mai de care mai tentante care nu au nici cea mai mica legatura cu reclama ce trebuia facuta defapt. 
sursafoto: www.google.com

Bun, asta era odata, suntem totusi in 2013, deci metodele au evoluat, un nou SCAM, despre care se spune ca ar fi SCAM'ul anului 2013 este cel cu VIVA SMS, toti am vazut filmulete pe YT, FB si cam tot ce tine de socializare in zilele noastre. Ba mai mult pe toate grupurile de vanzare sau servicii gasim tot felul de persoane care "s-au imbogatit" de cand folosesc Viva SMS, unii chiar pun si poze cu bani, si tot felul de linkuri ce directioneaza catre Viva SMS. 
Deci ei ne propun sa ne trimita un numar de 5 sms'uri pe zi, pentru care suntem platiti cu cate 3 euro centi, si pentru fiecare prieten sau persoane introdusa in sistem de catre tine mai primesti 1 euro cent, o treaba piramidala de tip MLM pana la 5 nivele, nu trebuie sa faci nimic si o sa iti vina bani. Te inscrii, completezi un formular unde ti se cer destul de multe detalii, posibil mai multe decat ti se cer la banca pt un credit, bine ca nu te intreaba si ce manaci de fel, si de cate ori te duci la wc pe zi. 
Viva SMS apatine de o anume firma Carmedia Concept Group SRL, o firma cu sediul in capitala, ba mai mult gasim si o adresa, la prima vedere o firma  de publicitate care vrea sa implementeze un nou tip de publicitate in Romania. Treaba cu Viva SMS ar trebui sa functioneze ceva de genul: un comerciant care are o anume oferta, contracteaza Viva SMS, Viva SMS trimite oferta respectiva unui grup de persoane inscrise in baza lor de date carora li s-ar potrivi oferta, in functie de locatie si toate cele. Totul pare serios la prima vedere, ba mai mult primesti oferta, esti platit pentru asta si daca mai intra ceva prieteni in sistem la recomandarea ta mai ai si bonusuri, numai ca baietii se cam trag de cur la plata banilor, ai un minim de euro de facut inainte sa retragi suma, sms'uri nu prea vin sau nu vin deloc in unele cazuri, iar daca doresti sa iti stergi contul, nu prea ai cum. Puteee... inca nu e declarata teapa 100% dar nici nu este departe, deci pana la urma ar putea fi doar o baza de date a unor baietasi care sa vor sa vanda datele mai tarziu sau si daca ar fi pe  bune, nu ar dura mult pana sa cada, pentru ca oamenii sunt interesati sa primeasca banii pe sms'urile citite, asadar in momentul in care comerciantii nu observa o oarecare crestere a vanzarilor nu mai platesc Viva SMS, deci nici Viva SMS nu mai are de unde sa isi platesca cititorii de sms'uri. 
In clipurile cat de cat profi de pe net ne este promisa marea cu sarea, si ne dau tot felul de exemple ale altora ca au castigat bani seriosi cu ei, iar la randul lor, cei inscrisi vin cu tot felul de dovezi ale platilor, scopul fiind marirea echipei fiecaruia (fara sa stii, dai clik pe link, link personalizat, cu redirectionare catre site'ul baza, unde iti faci inscrierea si fara sa iti dai seama ai intrat in echipa cuiva, deci acel cineva o sa primeasca 1 cent :)) ), numai ca se vorbeste despre bani cat de cat seriosi, salarii intregi. Drept exemplu o sa iau o suma despre care spunea un individ ca a castigat-o intr-o luna, 920 Ron. 

Pai primesti 5 sms /zi, fiecare cate 3 euro centi, iar pentru fiecare persoana pe care ai adus-o in grup primesti 1 euro cent ?! Asta rezulta: 5x3x30 + (daca ai o echipa de 10 oameni sa presupunem) 10x1x3x30 = 450+900 =1350 euro centi, 13,5 Euro* 4,44 = 60,05 ron.
Cam ce echipa imi trebuie domnul meu ca sa fac si eu cei 920 ron? 

Ca o concluzie, Viva SMS pentru unii poate este ceva serios, pentru mine si altii SCAM = bullshit. 

Asa ca dragi baieti si fetite, si cei de sus si cei ce umplu retelele de socializare de SPAM, puneti mana si gasiti-va o meserie sau un job real si nu mai profitati de naivitatea celor saraci de a intra in tot felul de sisteme piramidale, in speranta ca va veti umple de bani.

22 de comentarii:

  1. Nu mai scapam odata de astia :)

    Deja sunt stresanti pe facebook de fiecare data cand vad reclame cu viva sms mi se tai film-ul

    Report / Spam, am facut exces de aceste optiuni, toata vara, bun articol, bravo :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Vazand atatea recomandari din partea unui numar atat de mare de oameni, am zis sa-mi fac si eu cont sa vad si eu daca este pe bune, dar cand am vazut cate date imi cer la inregistrate si cand am aflat ca nu mai pot sterge contul, am renuntat imediat...in plus, toti spuneau ca au castigat milioane de lei, sau nu mai stiu eu ce sume aberante...daca nu e teapa, de unde fac rost de acesti bani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de unde stii tu ca au facut atatia bani? si eu as putea spune acelasi lucru...

      Ștergere
  3. Cea mai mare tampeni, dar nu! n'am dat nimanui nici 1 eurocent nimanui:)) Era logic ca e teapa asa ca n'am intrat pe niciun link :))
    La titluri atragatoare, campanii si imbarligat romanul e maestru...

    RăspundețiȘtergere
  4. eii uite ca si eu ca mai multi am vrut sa castiga banii dand doar un clik si sa curga eurocenti fara numar insa usor ,usor miam dat seama ca ceva exact cum ai zis tu pute frate dar pute rau cat de prost sa fii sa nu ti dai seama ,am vazut si eu poze cu niste amarati de banii cica castigati pe saitul acesta insa nici in ruptul capului nu am crezut mai mult de cate ori primeam mesaj sa ma inscriu incercam sa evadez stind sigur ca ceva nu e bine in toata treaba asta ..

    RăspundețiȘtergere
  5. super articol! Multumim!!! Am vazut reclame, agasante chiar, nu am cazut in plasa ca nu cred chiar asa usor in minuni! Bravo, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. raspuns la obiect

      ma bucur nespus ca am intilnit un subiect asa interesant si foarte adevarat si de actualitate.!!! felicitari celor inscrisi in acest blog! veniti sa luptam impotriva acestor excroci. poate gasim o litera de lege care sa-i incrimineze si sa-i extirpe pe acesti profitori .

      Ștergere
  6. ma bucur nespus ca am intilnit o discutie pe o tema adevarata.poate ma ajuta si pe mine cineva sa scap de tzeapa care am primit-o. cunoaste cineva online salary solutions? rog ajutoooooor !

    RăspundețiȘtergere
  7. ma bucur nespus ca am intilnit o discutie cu o tema foarte adevarata

    RăspundețiȘtergere
  8. raspuns la obiect

    ma bucur nespus ca am intilnit un subiect asa interesant si foarte adevarat si de actualitate.!!! felicitari celor inscrisi in acest blog! veniti sa luptam impotriva acestor excroci. poate gasim o litera de lege care sa-i incrimineze si sa-i extirpe pe acesti profitori .

    RăspundețiȘtergere
  9. am postat si eu un comentariu. nu il vad. as dori un raspuns .va rog HELP !

    RăspundețiȘtergere
  10. pe mine ma amuzau foarte tare email-urile gen: ai castigat 10000000 $, da click aici :)) sau alte mesaje cu "poti castiga bani doar printr-un click"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o daa, le stiu si eu =)) la inceput aproape ca ma pacalisera

      Ștergere
  11. Adevarat ce spui :) Este o mare porcarie, o modalitate de a face bani pentru ei, nu pentru noi. Noi suntem victimele in acest caz doar ca noi singuri ne-am facut victemele lor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Inca de cand am vazut prima reclamad e tipul asta m-am gandit ca poate fi teapa si plus nu aveam chef sa stau toata ziua sa verific de sms-uri am primit de la ei.

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)