Pagini

De ce sunt femeile dependente de relatii si de atentie?

Am stat si am analizat multe situatii, in ultima vreme vad ca ma preocupa tare mult partea asta ce tine de relatii si am inceput sa nu inteleg deloc de ce noi fetele in momentul in care intram intr-o relatie ne dedicam trup si suflet. Involuntar devenim dependente de partener si de atentia acestuia, lucru care ne face  "sufocante" si care nu este usor de suportat...

Deci creierasul meu nu-si da seama de ce suntem asa, mai bine zis sunt surprinsa de mine, caci nu ma recunosc, eu nu ma consider geloasa, posesiva, dependenta de relatii sau de atentie, nu imi place sa-mi exprim afectiunea prin dulcegarii, bla bla bla si totusi... totuuuuuuuusi la un moment dat am ajuns sa fac chestiile astea, simt nevoia sa le fac, devin paranoica, poate chiar si pisicoasa, intelegeti voi... Si nu mi se pare normal, daca eu nu cred ca sunt asa, de ce ma port asa? 
De ce barbatii atunci cand sunt pusi in fata unei situatii dau un raspuns scurt si la obiect, iar noi femeile    incepem sa prindem posturi straine? De ce? 

Prea multe intrebari, prea muuuuulte, in final postarea se rezuma la o singura intrebare:
De ce sunt femeile dependente de relatii si de atentie?

V-am tucat, seara faina.

43 de comentarii:

  1. Eu una sunt indiferenta, chiar si cand iubesc. Cand sunt cu el, devin "psicicoasa", tandra (insa nu folosesc si nu imi plac cuvintele dragute nicidecum ) Cand nu sunt cu el devin indiferenta :))) Sunt curioasa ce face, vorbim, dar rar...:)) urasc sa ma simt sufocata si stresata, asa ca ce tie nu iti place altuia nu ii pasa.


    O relatie nu o incep deloc usor oricum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. interesant:-? asa sunt si eu, cel putin asa cred, dar am momente in care parca eu devin sufocanta:-??

      Ștergere
  2. Nu-i prea greu de explicat: este rezultatul educaţiei primite.
    Şi a religiilor care disciminează femeia: TOATE!
    Ştii că în Franţa secolului trecut, pînă prin 1970, o femeie nu-şi putea deschide un cont bancar, dacă nu avea acceptul soţului?
    Îmi pare tare bine că FEMEIA a început să destrame aceste lanţuri sociale şi să se afirme deplin.
    Eu iubesc orice femeie independentă de prejudecăţi vetuste.
    Aşa cum cred că eşti, TU! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca tine si de felul in care fetele folosesc limbajul si afectivitatea pt a relationa cu oricine in mod mai nuantat expert + atent decat sunt in stare baietii, desi si ei coopereaza intre ei, insa pe lucruri ceva mai simple decat complicatele relatii umane, asa mai mult pe ceva de gen "hei-rup, hai sa ridicam un bolovan", sau in stil oarecum disciplinat-militarizat, cu fiecare avand ceva simplu si concret de facut pe expertiza lui, iar pe ansamblu iesind o chestie organizatorica mai complexa, la nivel aproape mecanic, (ca intr-o fabrica de manufacturat masini pe banda rulanta, unde unul doar pune incontinuu un singur tip de surob, iar altul pune mereu cate un volan), sau cel mai complicat poate la nivel de echipa de fotbal, (de aia cred ca si fotbalistii profesionisti chiar merita salarii atat de mari, nu numai pt ca sunt generatori de venituri imense si reclame, dar si pt ca efectiv au o capacitate mai mare decat media barbatilor de a coopera la nivel de echipa intr-o situatie ciu adevarat fluida si schimbatoare).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorry, nu m-am priceput eu sa explic prea bine, (voiam sa zic ceva de gen ca femeile sunt mai preocupate de realtii deoarece este posibil ca ele chiar sa aiba si talent mai mare decat barbatii de a crea si de a mentine relatii mai complexe), si pt a-mi ispasi vina ca nu am stiut sa explic prea bine te invit la o leapsa.

      Ștergere
  4. Sincer nu am nici un raspuns la intrebarea asta pentru ca si eu as vrea sa stiu de ce ne purtam asa.
    Ma gandesc ca are multa importanta si cat il placi pe acel baiat.Daca tii la el sau iti place tot e normal sa iei masuri cand se intampla ceva insa daca nu prea il placi atunci nu iti dai interesul sa faci ceva.:d
    Cel putin eu asa cred si tocmai de asta nu vreau sa fiu cu un baiat pentru care nu simt prea multe, ci cu unul pentru care inima mea o ia din loc numai cand il vede la 10 metri distanta:))
    In primul caz mi se pare o risipa de sentimente :d
    O zi frumoasa >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmm, da, eu inteleg ca te implici, dar totusi, gelozia nu e ceva normal, zic eu:-??

      Zi frumoas si tie!:D>:D<

      Ștergere
  5. Eu nu as zice ca femeile sunt dependente de relatii, de atentie poate:) PE ce ma ghidez cand zic asta? AM observat ca dupa o relatie de lunge durata femeile au obiceiul de a nu sari imediat in alta relatie, pe cand barbatii nu stau prea mult pe ganduri.:)Probabil ca nu sunt cel mai bun exemplu oricum, avand in vedere ca sunt intr-o relatie de 7 ani aproape:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmmm, nu sar intr-o alta relatie pentru ca sunt ranite, si pentru ca femeile nu se incurca cu primul barbat care le iese in cale ;)) barbatii pun mana pe tot ce prind... ;))

      Ștergere
  6. din seria "think like a man, act like a woman".....
    stii care e problema??? ca majoritatea barbatilor devin insuportabili cand vad ca au situatia sub control...cand o femeie este prea draguta, si ii da prea multe atentii, barbatul cam profita de situatie....din acest motiv ar cam trebui sa ne autoeducam noi femeile sa facem pe indiferentele :))) e cam greu, pt ca natura noastra este total diversa....cum spui si tu, uneori devenim prea afectuoase...:))
    http://ramy-s.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hmm, da, interesant punct de vedere:-? am observat si chestia asta, este probabil cea mai plauzibila explicatie, cand ei devin indiferenti/nesimtiti, noi devenim "sufocante" si invers:-?

      Ștergere
    2. cam asa....oricum, este cert ca femeile si barbatii sunt doua "rase" complet diferite....noi nu intelegem anumite comportamente ale lor, si ei nu inteleg ce e in mintea noastra...probabil daca ar fi totul numai lapte si miere ar fi cam plictisitor nu?? :)

      Ștergere
    3. :)) probabil:)) desi nici atata bataie de cap parca nu-mi place:D

      Ștergere
  7. Tot ce tine de dragoste e prea complicat...
    Eu sunt de aceeasi parere cu tine: Intr-o relatie, fata pune mai mult suflet si ea este cea care tine relatia cat mai stabila. Eu nu stiu ce sa zic in privinta aceasta dar pentru ca ai cautat un raspuns la acea intrebare, am adresat si eu intrebarea ta unei bune prietene si iata ce mi-a raspuns:

    ,,Intr-o relatie se spune ca stalpul este reprezentat de barbat dar la baza stalpului sta fundatia care este reprezentata de persoanele de sex feminin. Daca ar fi sa ma rezum la mine, sunt o fata care ma contrazic in totalitate in acest gen de cazuri, dar constientizez un lucru: Asa suntem noi construite! Ne sta in fire aceste lucruri si chiar este vorba de o astfel de ,,instalatie mentala" , chiar daca la exterior vrem sa ascundem sau sa ne opunem unor astfel de lucruri. Insa cred ca cel mai bine ii sta unei fete/femei sa spuna tot ce are zis, chiar daca totul e presarat cu zahar, daca ma intelegi...Si consider ca femeile nu sunt dependente de o relate ci doar (asa cum am spus mai sus) pune mai mult suflet in ea si acum sa fim sinceri: femeia tine mai mult la barbat decat barbatul la femeie (aici vorbind in situatia unei casnicii). Iar femeia nu sufera dupa atentie ci este mangaiata sufleteste de micile atentii din partea celui iubit."(Ana)

    Cuvintele de mai sus(tot ce este intre ghilimele) sunt scrise chiar de ea, sper ca ti-a fost de ajutor :)

    Iti doresc o zi minunata :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu cred ca sunt dependente de relatii sau de atentie ci de iubire. :D si aici vorbesc in numele meu,pentru ca nu toate fetele/femeile sunt intr-o relatie din cauza ca iubesc. :D si la barbati e aceeasi cauza si asta nu pot sa o inteleg dar fiecare cu felul si parerea sa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda...nu cred ca totu' vine de la a fi posedat de relatii,ci pur si simplu,asa suntem noi fetele mai prostute si ne dedicam intru totu'
    Iar daca ei nu infloresc o conversatie sau nu ajung de la avioane sa vorbeasca de stra-stra bunica ce a murit acum 100 de ani asta nu inseamna ca si tu trebuie sa faci la fel.Nu sunt experta in relatii si nici ceea mai buna persoana de a da sfaturi de genul asta dar cred ca trebuie sa fi tu chiar daca intr-un moment simti nevoia sa fi pisicoasa,uneori mai rece...
    Sa ai o zi faina!>:D<

    RăspundețiȘtergere
  10. stii chestia cu femeile vin de pe Venus si barbatii de pe Marte...:)
    lasand gluma la o parte , suntem construiti diferit si cu valori diferite !

    RăspundețiȘtergere
  11. hmmm...nu m-am intrebat niciodata asta :))
    Dar nu cred ca e valabil chiar la toate femeile ..sau poate ma insel :D

    RăspundețiȘtergere
  12. E greu de raspuns. Si e greu sa nu fii asa. Deci consider ca trebuie doar sa ne impacam cu ideea :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Gelozia apare cand iti pasa...eu asa consider...daca nu ti'ar pasa si nu ai tine la cel de langa tine nu te'ar interesa cu cine umbla si ce face, deci n'ai fi deloc geloasa. Iar linguselile...astea depind de la om la om si mai ales depind si de celalalt :)) iar sa'ti dau un raspuns...nu am nici cea mai mica idee, sincer:))

    RăspundețiȘtergere
  14. Intrebarea din titlu, chiar este o intrebare buna!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ah,ai pus punctul pe "i".Poate ca nu toate persoanele sunt asa cum spui tu,dar cu siguranta majoritatea asa este.Nu imi explic lucrul asta,poate ca prin natura lor femeile sunt mai sensibile,au nevoie de mai multa dragoste si atentie,iar atunci cand gasesc pe cineva ofera tot ce au mai bun,poate chiar sufoca persoana respectiva si asta poate fara sa isi dea seama sau fara sa se poata controla...

    RăspundețiȘtergere
  16. Cel mai bine e sa ramai indiferent, parerea mea. Daca ti se ofera, primesti si oferi la schimb. Daca primesti indiferenta, cea mai buna metoda este indiferenta. E greu sa lupti mereu cu ceva imposibil. Nici ei nu n einteleg si nici noi pe ei ... plus ca viata e scurta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E cam dificil sa fii indiferent atunci cand placi pe cineva. ;))

      Ștergere
  17. Nu o să incerc să-mi dau cu părerea, dar am observat că femeile nu se înţeleg între ele! :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Pentru ca asa suntem setate si pentru a ne diferentia de barbati. :-P

    RăspundețiȘtergere
  19. Greeee intrebare...... Casatoreste-te si atunci lucrurile se vor schimba :)))

    RăspundețiȘtergere
  20. Suntem cam asa (unele mai mult, altele mai putin) doar cand iubim. Nu in orice relatie. Iar gelozia, in anumite limite, e foarte normala.
    Dar pot sa-ti spun ca si unii barbati sunt la fel. Deci...nu e ceva caracteristic doar noua femeilor...

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta contează! (Fără comentarii cretine că te înjur!)